Previous work Next work
Left
Right

Green Room

The Green Room is a kinetic installation presented during the London Design Festival 2016 at the V&A. In partnership with watch maker Panerai. 

A cylindrical curtain made up of 160 multicoloured silicone cords wraps around a six storey stairwell on the west side of the museum, a dramatic space that benefits from a tall classical domed ceiling and plentiful daylight thanks to its large windows. Each cord is connected to a central rotating cam arm that turns at a rate of one revolution per minute. One by one the strings are lifted, slowly rising 2.5 metres from their starting point before returning back down again, creating the effect of parabolic motion. The result is an immersive wave of colour that is first encountered at ground level, above the visitor's heads. 

 The Green Room took inspiration from it’s location at the museum as a place where our perception of time is enhanced. "Museums are all about our perceptions of time. The artefacts speak of other time periods or make those periods of time tangible, so thinking about the work as a visually spectacular of time piece within the building seemed like a very logical idea."

2016

na

na 



Other Works